Monday, March 14, 2016

İNGİLİZCE VE KADINLAR ARASINDAKİ BENZERLİK...




Kimi zaman derslerimde çeşitli benzetmeler yaparım. Bu benzetmeler, konunun daha anlaşılır bir hâle gelmesini sağlar düşüncesindeyim. Belki de bayan öğrencilerimin ezici çoğunlukta olmasından dolayı, aklıma onlarla ilgili benzetmeler geliyor ve bugünlerde bir yabancı dil öğrenme sürecinin, öğrencilerden beklentilerini, bayanların ilişkilerine karşı besledikleri beklentilere benzetiyorum. Bana göre bu iki farklı ilişki arasında oldukça sağlam bir yakınlık var. Şöyle ki:

Bir bayan öncelikle ve bir süre sadece kendisiyle ilgilenmenizden hoşlanabilir. Fakat bir süre sonra sonra, onu neyin, hangi planın parçası olarak düşündüğünüzü sorgulamaya başlar. Elbette istisnalar olabilir, fakat genellikle kadınların beklentileri, anlamlı, bir amacı olan ve uzun süreli bir ilişkinin muhatabı olmaktır. 

İngilizce veya başka bir yabancı öğrenirken de böyledir. fakat ne ilginçtir ki, burada beklentiye giren İngilizce veya öğrenmekte olduğu başka bir dil değil, öğrencinin kendi zihni olur. Yani bir yabancı dili, daha önemli bir şeyin parçası olarak kullanmayı hedeflemedikçe, onu öğrenmek iyice güçleşir. Dolayısıyla öğrencilerime birinci ve ikinci dönemin başında İngilizce - yabancı dil öğrenmenin nelere hizmet ettiğine dair bir liste hazırlamalarını söyler ve bu listeden onları en çok çeken veya etkileyen fayda veya amaçların altını çizmelerini söylerim. Burada ölçüleri, kişisel fayda anlayışı, duygusal yakınlık veya başka bir şey olabilir. Çünkü bir şeyin veya bir sürecin her avantajı ilgimiz çekmez. Bu listeyi kendimize has bir hâle getirmemiz gerekir. 

Sizler de bir yabancı dili öğrenmek istiyorsanız, onu daha büyük bir planın, projenin veya hayalin parçası hâline getirmelisiniz.

Şimdi liste yapma sırası sizde! 
 -----------------
-------------------------

SAVAŞ ŞENEL KİTAPLARI

AZ ACILI VE KALICI İNGİLİZCE-YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN PÜF NOKTALARI

Kitabın Tanıtım Videosu
Kitabın Tanıtım Yazısı
Kitabın Facebook sayfası
Kitabı buradan satın alabilirsiniz: Kitapyurdu.com



(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)

ÇAY SAATİ İÇİN HAFİF YAZILAR


(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)





(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)

-------------------

No comments:

Post a Comment